Η εταιρία

Η Sea world ξεκίνησε πριν 25 χρόνια όταν ο Βασίλης και ο Δημήτρης ενώσανε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους χωρίς απώτερο σκοπό να χτίσουν μια επιχειρηματική αυτοκρατορία, αλλά απλά την εξασφάλιση αξιοπρεπής επαγγελματικής δραστηριότητας. Η σκληρή δουλειά, το ήθος, οι αρχές αλλά και οι τολμηρές πρωτοποριακές κινήσεις όμως ανέτρεψαν τα αρχικά δεδομένα και η μικρή τοπική εταιρία είναι σήμερα ο μοναδικός Ελληνικός όμιλος επιχειρήσεων στο τομέα των αλιευμάτων.

Το πρώτο βήμα της προσπάθειας έγινε στην Καρδίτσα, γενέτειρα πόλη και των δύο, κατασκευάζοντας σε ιδιόκτητο χώρο μια υπερσύχρονη μονάδα, με πρότυπες προδιαγραφές επεξεργασίας και τυποποίησης αλιευμάτων, καθώς και τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρίας. Η εταιρεία εξειδικεύεται και χρησιμοποιεί υψηλή τεχνογνωσία και τεχνολογία για την επεξεργασία των αλιευμάτων συνεργαζόμενη με διεθνείς εμπορικούς οίκους στον τομέα της μεταποίησης και της εμπορίας αλιευμάτων, με συνέπεια να επενδύει διαρκώς στο εκσυγχρονισμό των νέων δεδομένων της μονάδας της.

Επόμενο βήμα ήταν η διάθεση των προϊόντων, η πρωτοποριακή ιδέα δημιουργίας του πρώτου εταιρικού καταστήματος λιανικής στην Καρδίτσα με διακριτικό τίτλο Θαλάσσιος κόσμος ήταν η αρχή της επιτυχημένης πορείας της Sea world. Το καταναλωτικό κοινό ανταποκρίθηκε θετικά και αγκάλιασε την προσπάθειά τους δίνοντας φτερά στους δύο επιχειρηματίες που με τον ενθουσιασμό τους προσπαθούσαν όλο και πιο έντονα. Με έναυσμα την επιτυχία αυτού του καταστήματος, το όραμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης με την μέθοδο του franchise αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Τα καταστήματα έγιναν σήμερα 20 ξέφυγαν από τα όρια της Καρδίτσας με παρουσία τα δυο τελευταία χρόνια και στην Αθήνα διευρύνοντας έτσι την περαιτέρω επιτυχημένη πορεία τους. Ορμώμενοι της καταξίωσης αλλά και της εμπειρίας του Θαλάσσιου κόσμου μια νέα αλυσίδα έρχεται να προστεθεί στον όμιλο Sea world. H “Ιχθυόσκαλα” όπως σαφώς τονίζεται και από το όνομα της είναι το νέο concept φρέσκων αλιευμάτων ελληνικών θαλασσών, η οποία ενισχύει καθοριστικά τoν όμιλο των εταιριών Sea world με δύο καταστήματα στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Σήμερα πλέον η εταιρία παρουσιάζει μια συνεχή ανάπτυξη καινοτομώντας αρχικά αλλάζοντας την εταιρικής της ταυτότητα σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της προστεθέντας δε την ζεστή κουζίνα των “Θαλασσινών μαγειρεμάτων” στην Λαδόκολλα.

Οι δύο αυτοί ώριμοι πια αλλά και καταξιωμένοι επιχειρηματίες συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο το ίδιο πείσμα αλλά με περισσότερη όμως εμπειρία να υπηρετούν το όνειρο τους, δημιουργώντας μια μεγάλη ελληνική εταιρία, καθιερώνοντας το κέντρο της Ελλάδας, μακριά από την θάλασσα, την αγαπημένη τους πόλη Καρδίτσα ως την “πρωτεύουσα” του Θαλάσσιου κόσμου και της Ιχθυόσκαλας.